Biscuiţi cu ciocolată – chocolate chip cookies

Biscuiţii ăştia îmi aduc aminte de dimineţile de la clubul de golf când întreaga bucătărie era inundată de mirosul biscuiţilor şi brioşelor. Mirosul lor mă făcea să uit că eram departe de casă şi de prieteni. They made my day. Peste ocean, aluatul pentru chip cookies se găseşte la găleată pentru restaurante şi flămânzi sau prin supermarket-uri  împachetată la sul ca şi brânza topită – detaliu “pour les connaisseurs”. Doar că ambalajul nu e de culoarea laptelui, e gălbui – cel de la Nestle.

La insistenţele publicului, am făcut biscuiţii de câteva ori şi au ieşit foarte bine. Mie mi se pare că au un uşor gust de …variantă europeană. Aş fi fericit să găsesc secretul pentru ca să fie ca cei originali.

Deşi reţeta e de import, ingredientele sunt la îndemână, în afară de picăturile de ciocolată, iar amestecul se face uşor: cu mixerul am amestecat o cană de zahăr alb, una de zahăr brun,  o jumătate de linguriţă de praf de vanilie (se poate folosi zahăr vanilat) şi o cană de unt moale. După ce zahărul a început să se topească, am adăugat pe rând 2 ouă, o linguriţă de praf de copt, o lingură de apă, apoi trei căni de făină. Am amestecat continuu iar spre final am folosit o lingură de silicon, pentru că aluatul devine dens. Am mai încorporat o ciocolată tăiată în bucăţele mici, o jumătate de cană de stafide şi o cană de migdale cu nuci tocate grosier.preparare-chocolate-chip-cookie

Am luat câte o lingură şi am pus  în tavă, lăsând distanţă între biscuiţi. Am lăsat la cuptor, la foc mic, aproximativ 12-15 minute – până când se rumenesc uşor. Ar trbui să iasă vreo 50 de bucăţi: eu am pus câte 12-14 în tavă. Un avantaj la biscuiţi este că aluatul se poate coace imediat sau se poat ţine şi la frigider. Eu am copt din el în mai multe zile.

Asta e tot.

biscuiti cu ciocolata

Enjoy!

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii