Broccoli cu iaurt

Broccoli cu iaurtO legumă oarecum exotică pe la noi în ziua de azi, dar pe care sașii o cultivau  în zona Sibiului, această plantă  conține foarte mulți nutrienți și probabil că nu intodeauna îi apreciem valoarea și beneficiile pe care ni le oferă. Dar astăzi vă propun o rețetă foarte rapidă și sănătoasă.

Ingrediente:

  • 1 kg Broccoli (aprox. 2 buc)
  • o mână de pătrunjel tocat
  • 2 căței de usturoi
  • 2 chilli uscați, pisați
  • 200 gr iaurt
  • 1 lg muștar
  • sare, piper după gust
Mod de preparare:

Se spală si se desfac buchețele de broccoli. Se fierb timp de câteva minute în apă sărată și puțin ulei (ca și conopida), după care se scot și se pun la scurs.

Într-un vas separat se face sosul: se amestecă  iaurtul, pătrunjelul, chilli-ul, muștarul.

Broccoli cu iaurtSe sărează și se piperează după gust, după care se toarnă sosul astfel format peste broccoli și se servește cald, de preferință, dar merge și rece.

Broccoli cu iaurt

Cînd serviți, puteți înmuia buățele de broccoli în sos, ca mai sus, sau puteți turna direct sosul peste broccoli, ca mai jos.

Broccoli cu iaurt

Broccoli cu iaurt

Poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Comentarii