Cartofi noi la cuptor

De cum am văzut cartofi noi prin piață  ma apucat o poftă să halesc câțiva la cuptor. Avantajul lor este că se fac repede la cuptor fără să fie fierți înainte.

Pe lângă cartofi am mai folosit:

  • 1 morcov mare
  • 2-3 cepe
  • o căpățână de usturoi
  • 3 tulpini rubarbă
  • 2-3 foii de dafin
  • câteva frunze de tarhon
  •  3-4 linguri oțet balsamic
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Prepararea a fost super simplă:

Am tăiat cartofii și ceapă în jumătate, ceapa fără să o curățăm, am zdrobit usturoiul curățat, morcovi i-am tăiat bastonașe.

Am pus totul în tavă, am adăugat un pahar de apă și am lăsat la cuptor până s-au copt cartofii, aproximativ 30 min

Super delicioase au fost rădăcinile de rubarbă la cuptor!

Puteți sa îi mâncați ca și garnitură la o friptură sau ca atare! Noi i-am mâncat ca atare.

Poftă mare.

 

 

Tag-uri: , , , ,

Comentarii