Ciuperci afumate la wok

Când am scris despre puiul afumat la wok, am zis că avem în plan să afumăm și ciuperci. Ocazia perfectă a fost când au venit Tudor și Diana  în vizită! Singura problemă, am aflat ulterior, Tudor nu „înghite” ciupercile… ghinionul lui.

Planul era să folosim pleurotus, dar din păcate nu am găsit în zonă, iar până la hypermarketuri era ceva drum de străbătut, așa că ne-am mulțumit cu champignon.

De ce este nevoie:

wok, un grătar, multă folie de aluminiu și evident ciuperci

pentru afumat (combinația poate diferi):

  • o linguriță de zahăr brun
  • 2-3 cuișoare
  • 1-2 bucăți anason stelat
  • o linguriță ceai negru
  • 1-2 buc cardamon sfărâmat
  • o linguriță boabe coriandru
  • o linguriță orez
  • câteva frunze uscate de curry

Am stropit ciupercile cu ulei de măsline și le-am așezat pe  grătarul de la wok, după care am „sigilat” totul cu folie de aluminiu.

Am dat primele 3 minute focul mai tare, după care am lăsat încă 2 minute la mediu și alte 8-10 minute la foc mic. Am stins focul și am mai lăsat încă 20 minute să ia fum. A rezultat:

Noi le-am servit cu un orez prăjit cu fructe uscate și un pui cubanez cu lapte de cocos! O să postăm și rețetele în curând….

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii