Clătite cu spanac și feta

Clatite cu feta si spanacUnii evită spanacul, alții, dimpotrivă – știu conținutul său bogat în fier (deși se zice că e doar un mit) și îl consumă ori de câte ori au ocazia. Noi l-am cules direct din grădină și am ales să pregătim niște clătite delicioase!

Un mic dejun sănătos și consistent, preparat în prelabil sau nu, aceste clătite sunt un adevărat deliciu pentru papilele gustative! Timpul de preparare este de aproximativ 1h30min, deci se pot face de cu seara, pentru dimineață.

Ingrediente:

Pentru clătite

  • 4 ouă
  • 3 lg unt topit
  • 200 gr smântână
  • 250 ml apă minerală
  • 270 gr făină
  • 1 lgt sare
  • 1 albuș bătut, la temperatura camerei

Pentru umplutură

  • 2 lg unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 800 gr spanac
  • 300 gr brânză feta (noi am folosit Danish White)
  • 50-75 gr parmezan ras
  • 1 mână de semințe de pin

Mod de preparare:

Se bat ouăle, untul topit, smântâna și apa minerală. Separat se amestecă făina cu sarea, după care se toarnă amestecul obținut mai devreme și se omogenizează. Se adaugă albușul bătut și se lasă la odihnit 15 minute.

Între timp se topesc cele 2 linguri de unt într-o oală mare, se adaugă cățelul pisat de usturoi și se lasă pe foc până obține o culoare maronie, după care se pune spanacul spălat și tăiat. Acesta va scădea foarte mult din volum, dar este gata în momentul în care se închide la culoare.  Se lasă la răcit și se adaugă și celelalte ingrediente.

Se prepară clătitele și se umplu cu câte 2 linguri de umplutură, se rulează, se pun într-un vas termorezistent și se introduc la cuptor pentru 4 minute. Noi am mai presărat și puțin parmezan peste câteva din ele și a meritat!

Poftă bună!

Clatite cu feta si spanac

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Comentarii