Condimente de încercat pentru extratereşti

Sunt atât de multe lucruri reprezentative ale civilizaţiei umane, încât e greu să alegi dintre ele. Doar poate unul dintre aceste lucruri, care a stat la baza dezvoltării umanităţii, a fost asigurarea hranei. Asigurarea hranei este o activitate sine qua non pentru omenire. De-a lungul timpului această activitate a dus la dezvoltarea, evoluţia şi diversificarea civilizaţiei umane şi a culturii sale culinare.

Dincolo de faptul că mâncarea şi cultura culinară sunt reprezentative pentru pământeni, ceea ce defineşte partea de diversitate sunt condimentele şi cum acestea sunt folosite.  Dacă ar fi să eliminăm condimentele din mâncare, toată mâncarea din lume ar avea același gust!

Cred că așa ar fi foarte ușor și de reținut pentru ei, și nu numai, țările și  zonele lumii:

  • Curry e clar India
  • Chilli e Mexic
  • Nucșoara = Indonezia
  • Busuioc și Oregano = Zona mediteraneană,

Iar asocierile pot continua! Dacă doriți să aflați mai multe despre condimente, de unde vin, cum se cultivă, cum se folosesc, puteți afla din cartea Condimente. Origini. Gust. Întrebuinţări de Anne Inburg de pe Elefant.ro pentru a ilustra cât mai bine civilizaţia umană ca şi o recomandare în “lectura” oricărui extraterestru.

Prin intermediul ei, orice mic extraterestru va pătrunde în cultura umană, va ajunge să cunoască bazele acesteia, cum a început să se dezvolte şi cum astăzi cunoaşterea şi folosirea multitudinilor de condimente a ajuns să facă diferenţa în cultura culinară.

Cu siguranţă această carte ar determina până şi pe un extraterestru să înceapă “să saliveze” şi să caute să testeze condimente şi reţetele simple şi delicioase prezentate în carte şi astfel va ajunge să cunoască originea lor, modul lor de utilizare, efectele acestora şi multe alte lucruri importante despre ele. Poate chiar această carte îl va determina pe un extraterestru să înceapă să gătească în stilul pământenilor.

Elefant.ro, unul dintre distribuitorii acestei publicaţii, este la ora actuală una dintre cele mai mari librării online din România, care pune le dispoziţie cea mai rapidă şi simplă modalitate de comandă cunoscută deja în comerţul online internaţional (Amazon.com şi Apple Store) şi anume: “Comandă cu un singur click“.

Acest model de comandă, facilitează şi simplifică procedura de cumpărare online. Astfel, clienţii Elefant.ro, vor completa o singură dată adresa de livrare şi preferinţele de plată, direct din contul de utilizator. Toate aceste informaţii vor fi păstrate ca setări predefinite în siguranţă, şi vor putea fi folosite ulterior pentru fiecare comandă cu un click.

De asemenea, acest model simplifică şi opţiunea de plată prin cardul bancar: după prima plată efectuată nu va mai fi nevoie de completarea tuturor datelor. Simplificarea constă, la o viitoare comandă, doar în selectarea cardului şi confirmarea cu ajutorul codului de securitate de pe spatele acestuia, iar datele personale vor fi păstrate în siguranţă.

Este un serviciu dezvoltat să fie eficient şi sigur de fiecare dată când este folosit pentru a comanda din multitudinea de oferte a librăriei şi anume: cărţi tipărite, cărţi electronice, muzică, jocuri sau filme.

Articol dedicat campaniei iniţiate de Elefant.ro derulată prin intermediul Blogal Initiative.

Tag-uri: ,

Comentarii