Condimente

Ras el hanout

Ras el hanout

Ras el hanout (rass el hanout) este un amestec de condimente măcinate, popular în zona magrebiană și cu precădere în Maroc, de unde și provine. Numele său s-ar traduce în franceză la tête de l’épicerie și se poate găsi în orice souk (piață) din nordul Africii. De obicei, ras el hanout este cel mai bun condiment […]

Condimente de încercat pentru extratereşti

mix de condimente

Sunt atât de multe lucruri reprezentative ale civilizaţiei umane, încât e greu să alegi dintre ele. Doar poate unul dintre aceste lucruri, care a stat la baza dezvoltării umanităţii, a fost asigurarea hranei. Asigurarea hranei este o activitate sine qua non pentru omenire. De-a lungul timpului această activitate a dus la dezvoltarea, evoluţia şi diversificarea […]

Coriandrul

frunze si semnite coriandru

Este considerat unul dintre cele mai vechi condimente, este menționat și în Biblie printre „ierburile amare” cu care este preparat mielul pentru Paștele evreiesc, coriandrul este asemănător cu pătrunjelul (la frunze), de unde i se mai zice și „pătrunjel chinezesc”. Se folosește în special în bucătăriile asiatice, la toate felurile de mâncare: „o mână de […]

Ghimbirul

ghimbir

Am început să folosesc ghimbirul ca şi condiment în mâncare cam de aproximativ un an. Nu ştiam mai nimic despre acest condiment, dar încet încet am descoperit cât de mult îmi place şi cât de bun poate fi. Apoi am început să îl folosesc şi la ceai, pentru că este cunoscut că stimulează digestia şi […]