Pulpe de pui cu praz fierte în vin sau Coq au Riesling

Coq au Riesling este o reţetă pe care sigur după ce o vei încerca o dată, vei dori să o mai faci din nou şi din nou. Poate motivul care te-ar determina să o refaci este tocmai faptul că savoarea ei este potenţată de vinul Riesling. Este cunoscut faptul că atunci când se găteşte cu vin, mâncarea prinde o savoare deosebită.

Această reţetă este originală din Alsacia, se prepară foarte repede, iar noi am adaptat-o după Nigella Lawson.

Ingrediente:

  • 2 x 15 ml ulei de usturoi (am folosit ulei de măsline şi struguri)
  • 150 g costiţă tăiată în bucăţele
  • 1 praz, tăiat rondele subţiri
  • 12 pulpe de pui, la care li se îndepărtează pieliţa
  • 3 frunze de dafin
  • 300 g de ciuperci pleurotus, care sunt tăiate sau fărămiţate în fâşii
  • 1 sticlă de 75 cl. de Riesling (noi am folosit Riesling de la Cramele Recaş)
  • smântână – este opţional
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguriţe de mărar tăiat mărunt, pentru servire
  • paste de casă sau paste obişnuite

Mod de preparare:

Se începe cu încingerea uleiului într-o oală sau cratiţă mai mare. În acest ulei se prăjesc la foc mic bucăţile de costiţă, până devin crocante.

Se adaugă bucăţile de praz şi se lasă timp de câteva minute, până se înmoaie.

Apoi am adăugat bucăţile de pulpe de pui pe care le-am pregătit în prealabil prin îndepărtarea pieliţei şi prin îndepărtarea cărnii de pe os. Dacă doriţi puteţi să tăiaţi carnea şi în bucăţi mai mici. Eu am preferat să le las bucăţi mari.

Carnea pulpelor am lăsat-o pentru câteva minute să se pătrundă, apoi am adăugat frunzele de dafin, fâşiile de ciperci pleurotus şi vinul.

Am adăugat sare şi piper după gust, am acoperit oala cu un capac şi am lăsat pentru 30-40 de minute să fiarbă la foc mic. Carnea se va face repede, şi va rezulta un sos tare gustos în urma acestei combinaţii. Cu câteva minute înainte să opresc fierberea, am adăugat smântâna.

Alăturat am fiert câteva paste, iar când puiul a fost gata am presărat mărarul mărunţit.

Bon appetit!

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii