Coriandrul

Este considerat unul dintre cele mai vechi condimente, este menționat și în Biblie printre „ierburile amare” cu care este preparat mielul pentru Paștele evreiesc, coriandrul este asemănător cu pătrunjelul (la frunze), de unde i se mai zice și „pătrunjel chinezesc”.

Se folosește în special în bucătăriile asiatice, la toate felurile de mâncare: „o mână de frunze de coriandru proaspete” este o expresie pe care o găsești aproape în orice rețetă din bucătăria Asiei de Sud.

Se poate cultiva și în România direct în grădină, nu e nevoie de seră, planta atingând aproximativ 70-90 cm înălțime.

Frunzele se folosesc exclusiv proaspete, au o aromă puternică și un gust ușor amărui. Se adaugă în mâncare spre finalul preparării, pentru aromare!

Se folosesc la: samosa, curry-uri, byriani, etc.

Semințele de coriandru se folosesc întregi sau zdrobite, fiind recomandate pentru prepararea marinatelor!

Sămânța de la coriandru poate fi folosită și pentru ceai, fiind recomandat pentru probleme digestive și anorexie.

De unde putem cumpăra:

  • Frunzele le-am găsit doar în hypermaketuri! Le găsiți fie în folie de plastic fie, dacă aveți noroc, în ghiveci, prețul este de aproximativ 8-10 lei.
  • Semințele le puteți găsi la aproape orice magazin care vinde ceaiuri și/sau produse naturiste. Prețul este de aproximativ 8 lei pentru o pungă de 100 gr. Aceste semințe pot fi folosite pentru a cultiva coriandrul!
  • Coriandru praf nu am găsit, dar se poate obține foarte ușor din semințe.

 

Tag-uri: , , ,

Comentarii