Cum facem iaurtul cu fructe

Dacă dăm o tură prin magazine, găsim plin de iaurturi cu fructe, în ambalaje care mai de care mai atrăgătoare, cu mesaje despre vitamine și sănătate din plin. Nu știu de ce, dar eu unul sunt foarte reticent când vine vorba despre produse făcute la scară industrială și sănătate, mai ales dacă sunt combinate mai multe ingrediente!

De aceea, în momentul în care am fost abordați pentru a propune o rețetă sănătoasă pentru copii în cadrul campaniei „ Sănătatea are gust”, ne-am gândit la rețete cu fructe, mai precis la un iaurt cu fructe! Este important să dăm atenţie lactatelor, şi să încercăm să nu apelăm la tot ce e gata preparat, de aceea este bine să învăţăm să preparăm noi înşine un iaurt sănătos şi natural de fructe, care va asigura vitaminele şi calciul, elemente importante în dezvoltare şi în alimentaţia de zi cu zi.

Până acum, noi am mai făcut două asemenea rețete cu mango  și ananas, însă în postul acesta o să dăm niște principii generale .

La un pahar de 400 ml iaurt simplu adăugăm:

  • 200 gr pulpă fruct. Puteți folosi fructe autohtone de sezon: mere, pere, căpșuni, caise, zmeură etc.  sau fructe exotice: banane, mango, ananas, papaya etc.
  • miere (sau zahăr), după cât de dulce vrem. Mierea și zahărul, pe lângă faptul că îndulcesc băutura, sunt și potențiatori de arome.
  • o jumătate linguriță rădăcină ghimbir ras. Pe lângă aroma răcoritoare pe care acesta o va da băuturii, ghimbirul stimulează digestia și este un antiinflamator natural.

Ca și mod de prepare, cel mai ușor este să folosim un blender. Dacă nu dispunem de așa ceva, putem da fructele pe răzătoarea mică sau să le tocăm mărunt, iar pe urmă le amestecăm cu iaurtul și mierea și ghimbirul ras.

 

Spor la gătit!

 

Tag-uri: ,

Comentarii