Cum facem paste, cum le colorăm

Dacă v-ați săturat să tot dați bani pe paste din comerț ce inevitabil au E în componență, dincolo de e-u din coadă, sau pur și simplu vreți să impresionați pe cineva soluția este să faceți pastele în casă!

Nu e chiar așa complicat cum pare, iar dacă vreți să fiți și mai jmecheri, le colorați după cum îi place la ochiu vostru!

Ideea cu pastele făcute în casă o venit de la pofta nebună de tăieții pe care îi făcea bunică-mea! Sincer, nu știu dacă chiar erau așa de buni cum mi se par acum sau amintirile îs mai presus de gust. Tăiețeii de casă se puneau în supă de găină batrână făcută numai la ocazii speciale.

Dar cum eu nu prea mă bag la făcut supe, dar sunt un foarte mare fan al pastelo, am zis să văd cât de complicat e sa le faci!

Deci să începem cu aluatu simplu, iar pe urmă să dăm și câteva soluții ca să capete culoare!

Griş 1 1/2 cană
Ouă 2 buc
Ulei de măsline 1 lingură
Apă dacă este cazul

Pastele

  •  Se amestecă grişul cu ouăle şi o lingură de ulei de măsline, se frământă aluatul până când devine uniform şi elastic, se adaugă puţină apă dacă e nevoie. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se lasă să se odihnească 30 min. la temperatura camerei.
  • Se întinde aluatul cât mai subţire, se lasă încă 10-15 min. să se usuce foaia.
  • Se taie pastele după cum se doresc (mai subţiri, mai late)

Legat de colorat, dacă tot facem pastele noi și ne dăm în vânt că sunt eco, bio, fără E-uri, atunci să încercăm să punem și culorile la fel.

Verde –  se folosește spanac. Cam o mână de frunze.

Frunzele de spanac se opăresc și se toacă, iar apoi se amestecă cu aluatul. Dacă adăugați spanac, nu mai trebuie să puneți apă!

piure spanac

Galben –  aici e mai simplu, se adaugă în aluat, la început, praf de curry sau turmeric!

paste galbene

Roșu –  se obține fie cu paprică/ chilli, fie cu pastă de roșii. În cazul în care punem pastă de roșii, nu mai trebuie să punem apă!

 

Spor la impresionat!

paste in culoripaste-colorate-2aluat tricolor

 

 

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii