Cum putem face glazură de ciocolată sau chocolate ganache?

Ganache, (/ ɡənɑ ː ʃ /, de la cuvântul francez pentru ”guşă”), este o glazură sau un sos – o umplutură pentru produsele de patiserie – preparat din cicolată amară şi smântână dulce.

Ganache se obţine în mod normal prin încălzirea smântânei pentru frişcă sau cea dulce, care se toarnă peste ciocolată amară. Această compoziţie se amestecă până la omogenizare şi se pot adăuga lichioruri sau extrase, dacă se doreşte.

Ţinând cont de scopul pentru care va fi utilizată chocolate ganache, atât tipul de ciocolată cât şi temperatura la care va fi servit vor varia, iar raportul ciocolată-smântănă pentru frişcă sau smântână dulce este diferit, pentru a obţine consistenţa dorită. De obicei, două părţi de ciocolată la o parte de smântână dulce sunt utilizate pentru crema de umplere a prăjiturilor sau baza trufelor, pe când o parte ciocolată la o parte smântână dulce este folosită ca şi glazură.  Ganache răcit poate fi folosit ca şi cremă de acoperit torturi. Cu toate acestea, dacă este lăsat să se răcească prea mult, devine mult prea groasă şi greu de întins.

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii