Curry de legume ca în Bangladesh

La Călător în lume am fost întrebat de diferențele dintre India și Bangladesh. Una dintre principalele diferențe sesizate de mine a fost faptul că mâncarea este ușor diferită și mai simplă în Bangladesh. Și așa mi s-a făcut poftă de un curry ca în Dacca (Bangladesh). După ce am săpat ceva timp pe net ca să descopăr ce și cum se prepară un curry în stil Bangladesh, am reușit să încropesc o mâncare uimitor de apropiată (sau chiar aproape) identică.

Decizia a fost să merg spre ceva vegetarian, fiind mai la îndemână și ușor de făcut, dar o să vină și ceva pe bază de pește. Ca și diferențe majore între un curry din India și unul din Bangladesh, în Bangladesh se folosesc mai puține condimente, sunt mult mai suculente și se servește aproape exclusiv cu orez!

Ca și ingrediente, avem nevoie de:

  • 2-3 linguri de ulei
  • o ceapă mare tocată mărunt
  • 5-6 căței de usturoi pisați mărunt
  • 1-2 cartofi, curățați și tăiați cuburi
  • 1-2 morcovi tăiați baghete
  • o conopidă (am folosit broccoli)
  • 2-3 roşii cubuleţe
  • o mână de frunze de coriandru (nu am găsit așa că am folosit semințe măcinate)
  • o linguriță de turmeric
  • o linguriță de chilli
  • sare după gust
  • o cană mare cu apă

Am încins uleiul și am adăugat ceapa, usturoiul și condimentele:

Am pus cartofii și morcovii:

Am lăsat vreo 4 minute și am adăugat roşiile:

După încă 3 minute am adăugat broccoli-ul și frunzele de coriandru (în cazul nostru, praful):

Am lăsat 5 minute, timp în care am amestecat de câteva ori compoziția, iar după aceea am turnat apă cât să acopere ce era în oală:

Am mai lăasat să fiarbă până a scăzut la jumătate apa și am servit cu orez :

Pentru că mi-a plăcut tare mult ce a ieșit și mai ales pentru că era foarte aproape de ce trebuie să fie, am decis să mănânc așa cum mănâncă ei, cu mâna:

Poftă mare!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii