Curry de pui

Prima dată am participat la realizarea acestei reţete acum ceva timp. Mi-a plăcut tare mult pentru simplitatea ei şi mai ales că ceea ce o defineşte este sosul de roşii în combinaţie cu iaurtul şi condimentele specifice.

Ingredientele sunt puţine şi uşor de procurat:

1 lingură de ulei

1  ceapă

3-4 căţei de usturoi (sau după cum vă place vouă)

2 linguriţe de ghimbir pastă (se găseşte la borcan) sau ghimbir proaspăt ras

1/2-1 linguriţă de chilli mărunţit

200 g  de sus de roşii (de data asta am pus tradiționalul bulion)

200 g de pui (fie piept, fie picioare si coapse pe care să le curăţaţi de oase)

2 linguriţe de garam masala sau gujarti masala

3 linguri de iaurt uşor

o mână de frunze de coriandru, tăiate mărunt sau pur şi simplu mărunţite cu mâna..

şi evident, curry.

 

Metoda de preparare e în 2 paşi:

1. Am încins uleiul, am adăugat ceapa şi am lăsat până s-a rumenit. Usturoiul, fie se taie mărunt, fie se mărunţeşte prin apăsare în tigaie. Am adăugat ghimbirul alături de chili-ul mărunţit şi am lăsat la foc, să se pătrundă ceapa cu condimentele. Aromele pe care le emană condimentele, atunci când sunt prăjite, sunt atât de înmiresmate, încât mereu rămân încântată.

Apoi am adăugat sucul de roşii (bulionul în cazul de faţă) şi am lăsat să ajungă să fiarbă. După care am adăugat puiul tăiat în bucăţi, garam masala şi curry-ul şi am lăsat să se facă timp de câteva minute (5-6 minute).

2. Am redus punctul de fierbere şi am adăugat iaurtul şi frunzele de corindru mărunţite.

Acest curry de pui merge foarte bine savurat cu chapati, noi am făcut câteva în paralel(avantajul de a fi o echipă).

Ceea ce ne-a ieşit este asta:

The flavour is hmmmmmmm…

And a little bit of a guide:

  • serve for 2
  • uşor de pregătit, se poate rapid prepara pentru mai mulţi
  • este gata cam în 15-20 de minute
  • în plus, este slabă în grăsimi

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Comentarii