Despre un proiect interesant: Bucătăria Hoinară

Continui să rămân impresionată de ideile oamenilor, de realizările şi proiectele unora. De data aceasta am descoperit proiectul Bucătăria Hoinară al fotografului Răzvan Voiculescu.

Ce este acest proiect? hm.. am să încerc să îl descriu în câteva cuvinte. Bucătăria hoinară este un album fotografic realizat într-un mod inedit şi de scurt metraj. Este un album care reuneşte locuri, ingrediente şi oameni, formând, aş putea spune poveşti hoinare, ce sunt definite şi ilustrate prin numeroase locuri din România în care s-a gătit cu oameni hoinari, şi anume bucătari invitaţi ai lui Răzvan Voiculescu. Locaţiile sunt printre cele mai diverse.. de la locuri simple, precum gospodării şi şoproane ale oamenilor, până la curţi de biserici, pe malul Dunării, pe malul mării la Portiţa şi chiar lângă mlaştina Letea.

Au fost combinate diverse ingrediente, chiar şi de ale locului, în diferite stiluri ale bucătăriei internaţionale, dar care s-au împletit cu povestea oamenilor din zonele respective.

Nu poţi să nu rămâi surprins de acest album care este o călătorie impresionantă plină de locuri, unele chiar foarte puţin cunocute în România, şi  de felurile de mâncare în diferite stiluri ale bucătăriei lumii… pe scurt, după cum autorul spune, reprezintă: “Călătorii despre emoţii culinare”.

Albumul este însoţit de un film ce reprezintă making-off-ul proiectului, realizat de Şerban Georgescu, din care puteţi vedea câteva secvenţe aici:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sD86Rtbl7Ks

Surse:

Bucătăria Hoinară

Răzvan Voiculescu 

http://dilemaveche.ro/galerii-foto/bucataria-hoinara

http://lumeamare.ro/2011/11/29/bucataria-hoinara-la-lansare/

http://www.bucatarescu.ro/tag/bucataria-hoinara/

Fotografiile aparțin fotografului Răzvan Voiculescu, sursa Dilema Veche.

Albumul a fost lansat pe 28 noiembrie 2011, şi poate fi achiziţionat din librării.

 

Tag-uri: ,

Comentarii