Hummus

 

O soluție, în cazul crizei de timp și de inspirație, este hummus-ul, făcut acasă după gustul propriilor papile, motiv pentru care de obicei, prin cămară, țin una-două conserve de năut și tahini (pastă de susan). Cel mai bun hummus pe care l-am mâncat a fost făcut, bineînţeles, de un coleg sirian.

Hummus-ul se face repede și ușor, prin amestecarea ingredientelor de mai jos în blender, până când se obține o pastă. Eu folosesc:

  • 2 conserve de năut, se păstrează apa de la o conservă
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri de tahini = pastă de susan
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță chimen pudră, când nu am cumin
  • 1/2 linguriță ardei iute praf (de chilli, boia iute)
  •  sare și piper după gustHummus

Nu pun de la început întreaga cantitate de condimente, zeamă de lămâie și apă din conservă, pentru a putea amesteca după cum vreau în acel moment sau după cum cere clientela.

Merge foarte bine cu lipie libaneză, cu chapati indiene  sau cu pâine. În cazul ăsta am avut pâine cu măsline făcută acasă.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Comentarii