Lasagna cu brânză

Lasagna este una dintre mâncărurile noastre preferate. Probabil cea mai cunoscută rețetă de  lasagna este cea cu ragu bolognese.

La câteva pahare de discuție am zis ca musai să fie și lasagna cu brânză. Am făcut ceva investigații și am descoperit că este probabil cea mai ușoară rețetă.

Ca și ingrediente, avem nevoie de:

  • brânză de capră (poate fi înlocuită cu orice fel de telemea) – 500gr
  • parmezan ras – 100gr
  • sos pesto de busuioc – 100gr
  • foi de lasagna

Pe lângă acestea, ar mai fi necesară o formă pentru lasagna. Dacă nu aveți una, folosiţi o tavă de cozonac.

Restul este foarte simplu:

  • fierbem foile de lasagna, dacă este necesar (noi am folosit foi care nu necesitau fierbere)
  • mărunțim brânza, radem parmezanul

Pe fundul tăvii așezăm ingredientele în ordinea următoare:

  1. un strat de pesto
  2. brânză de capră
  3. parmezan
  4. foaie de lasagna

Continuăm în ordinea aceasta, ultimul strat neavând foaia de lasagna deasupra.

Dăm tava la cuptorul preâncălzit la 180 grade aproximativ 20 min sau conform indicațiilor de pe foile de lasagna!

Poftă mare!

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii