Lassi cu mango

Să invocăm vara cu un desert ce merge savurat la umbră, într-o zi călduroasă!

Lassi este iaurtul indian, iar lassi cu mango sau mango lassi sau lassi urmat de orice denumire de fruct vă trece prin cap este varianta indiană de iaurt cu fructe și sunt printre cele mai uşoare şi savuroase băuturi. La fel ca lassiul cu ananas, mango lassi se poate consuma foarte bine ca desert sau după ce se degustă ceva tare picant, laptele acru sau iaurtul din compoziţia acestei băuturi având rolul de a atenua din picanterie.

Este foarte important ca fructul de mango să fie bine copt, altfel băutura va avea un gust acrișor! Cum ne dăm seama dacă fructul este copt? Relativ simplu…trebuie să miroase a mango(nu a orice fructolegumă).

Tot din 3 mişcări se  prepară..

Ingredientele sunt:

  • 1-2 fructe de mango  coapte bine
  • iaurt mai gros de 400 ml
  • coriandru mărunţit
  • zahăr, dacă doriţi să îl îndulciţi.

Mangoul se curăţă de coajă şi i se scoate sâmburele, după care se mărunţeşte în blender. Am adăugat coriandrul şi iaurtul, le-am amestecat pe toate şi le-am lăsat la rece.

Mie imi plac tare mult lucrurile simple, inclusiv mâncarea, deserturile şi băuturile(în cazul de faţă) – câteva combinaţii şi e gata!

Sper să încercaţi şi, foarte important, sper să găsiţi mango pe măsura lui (adică copt bine)!

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Comentarii