Omletă cu roşii cherry, leurdă şi urdă la cuptor

Până acuma am încercat o omletă foarte bună, omleta cu 2 feluri de brânză şi rucola la cuptor, iar de data aceasta am ales să folosim alte ingrediente pentru a face o omletă straşnică din nou. Am ţinut să folosim leurdă, pentru că e tocmai acum sezonul ei.

Ingredientele au fost:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mare feliată mărunt
  • 300g de roşii cherry
  • 100g frunze de leurda
  • 100g de urdă
  • 100 g de brânză Camembert
  • 6 ouă bătute
  • câteva frunze de busuioc
  • condimente: sare, piper şi curry
  • salată pentru servit

În prealabil cuptorul trebuie încălzit la 180° C/gaz 6.

Prima dată, am tăiat ceapa mărunt. Am încins o tigaie cu o lingură de ulei şi apoi am adăugat ceapa la călit.

După ce am călit ceapa, am adăugat roșiile cherry tăiate pe jumătate şi am lăsat ca acestea să se înmoaie timp de 2-4 minute.

Am adăugat apoi frunzele de leurdă mărunţite şi câteva frunze de busuioc şi le-am lăsat să se înmoaie (câteva minute).

Apoi, într-o tavă unsă, am aşezat compoziţia pregătită în tigaie. Am sfărâmat urda în bucăţi mai mari şi am adăugat-0 pe deasupra alături de bucăţi de brânză Camambert.

Peste această compoziţie am  turnat ouăle bătute şi condimentate cu sare, piper şi un pic de curry (pentru că am început să fim adepţi ai prafului de curry).

Am pus tava la cuptor timp de 25-30 minute.

Am servit-o cu salată şi un vin roşu. Şi iată ce ne-a ieşit…

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Comentarii