Orez cu chimen

Orez cu chimenOrezul este unul dintre alimentele noastre preferate, iar chimenul este unul dintre condimentele preferate, așa că și combinația dintre ele nu poate decât să ne placă, motiv pentru care v-o recomandăm și vouă. Orezul cu chimen poate fi servit ca și fel de mâncare în sine sau ca și garnitură la preparate de carne (de exemplu rață cu ceapă-rețeta în curând). Chimenul, pe lângă aroma sa plăcută, are și efecte de calmare asupra sistemului digestiv, așa că  este binevenit după sărbători. Nu știu voi cât ați mâncat, dar eu știu că am întrecut măsura de data asta.

Ingrediente:

  • o lingură unt
  • o lingură ulei
  • o cană de orez basmati/ iasomie/ cu bob lung
  • 2 linguri chimen
  • 2-3 linguri smântână
  • apă

Am încins untul cu uleiul, am prăjit puțin chimenul cât să înceapă să elibereze aromele, am adăugat sarea și piperul, apoi orezul și am prăjit la foc mediu, până când și-a schimbat ușor culoarea. Cât timp s-a prăjit, am amestecat din când în când pentru a se face uniform. Am adăugat apă să treacă de un centimetru peste orez și am lăsat să fiarbă la foc mic. Dacă nu e destulă apă să se fiarbă orezul, puteți să mai completați sau la final să mai lăsați capacul pe orezul cald timp de 10 minute și se va mai înmuia. Ideal ar fi să nu mai rămână apă, atunci când orezul e gata. La sfârșit adăugați 2-3 linguri de smântână și potriviți de sare.

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii