Orez cu fructe uscate şi nuci

Orezul este unul dintre cele mai folosite ingrediente ca și garnitură. Din păcate, la noi la români, orezul este preparat aproape exclusiv ca și pilaf, iar când este folosit ca și garnitură este de obicei prea fiert aducând mai mult a terci.
Orezul cu stafide și alte fructe uscate sau semințe poate fi servit ca mâncare în sine sau ca și garnitură.
Ingrediente:
  • orez 2 căni
  • sos de soia 3 linguri
  • sare după gust
  • turmeric 1 vârf de cuțit –  pentru culoare
  • chilli praf 1 vârf de cuțit
  • scorțișoară, nucșoară, cuișoare
  • nuci și migdale 1/3 cană
  • merișoare și stafide 1/3 cana (puteți folosi și alte fructe uscate)
  • ulei de măsline (sau de nuci) 1 lingură

Prepararea este destul de ușoară:

Fierbem orezul

Încingem ulei într-o tigaie destul de mare sau un wok și punem la prăjit scorțișoara, cuișoarele, nucșoara și restul fructelor și semințelor. Le lăsăm să se prăjească un pic (timp de 1-2 minute), după care adăugăm orezul și amestecăm bine alte 2-3 minute.

Luăm de pe foc și potrivim de gust cu sosul de soia, sarea, chilli-ul și turmericul!

Poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii