Pacheţele cu brânză feta şi roşii coapte

Combinaţia simplă dintre roşii şi brânză este foarte savuroasă. O variantă a acestei combinaţii am încercat-o la cuptor. Reţeta pe care am folosit-o este preluată din GOOD FOOD Romania şi am adaptat-o. Pentru că nu am avut grătar, am folosit cuptorul. Mie mi-a plăcut tare mult.

Ingrediente:

500 grame de roşii cherry întregi

200 grame de brânză feta, sfărâmată 

câteva fire de rozmarin

ulei de măsline

oţet balsamic

Auxiliar necesar:

folie de aluminiu pentru realizarea de pacheţele

Preparare:

1. Din folia de aluminiu se fac 6 pachete, punându-se câte 2 pătrate de folie unul deasupra celuilat. Apoi, roşiile şi brânza feta – tăiată în prealabil, se împart şi se pun pe foile de aluminiu şi se îndeasă înăuntru câte un fir de rozmarin (puteţi să puneţi si praf de rozmarin, dacă cumva nu găsiţi proaspăt). Se stropesc cu uleiul de măsline şi apoi se închide pacheţelul strângând folia deasupra, ca un moţ.

2.Se  pun pe grătar 10-15 minute (sau în cuptor) până ce roşiile încep să pleznească şi brânza să se topească. După ce sunt luate pacheţelele de pe grătar (sau din cuptor) se desfac şi se stropesc cu oţetul balsamic înainte de servire.

 

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii