Paste cu roşii cherry

Pastele se pot combina cu o mulţime de sosuri mai mult sau mai puţin elaborate. Am ales de această dată să încerc ceva simplu şi rapid. M-am gândit să fac o combinaţie care are la bază doar roşii, ceapă, usturoi, sos tomat, frunze de busuioc şi brânză.

Ingredientele folosite:

o caserolă de roşii cherry, așa cum se găseşte în supermarket-uri

o ceapă mare

4-5 căţei de usturoi

frunze proaspete de busuioc

200 g sos tomat

brânză pentru ras

ulei de măsline (pentru că e mult mai sănătos de folosit la gătit).

Am tăiat ceapa şi am calit-o în uleiul de măsline alături de frunzele proaspete de busuioc, pentru a-şi elibera aromele, după care am adăugat roşiile cherry, pe care le-am lăsat să se facă până au început să se crape.

Am fiert separat paste şi apoi le-am adăugat peste acest sos încă neterminat. Le-am amestecat şi le-am lăsat puţin pe foc, după care am adăugat sosul tomat şi le-am mai lăsat să fiarbă cam 5 minute. După ce le-am aşezat în farfurie, am ras niște brânză. Faptul că a ieşit ceva simplu m-a ajutat să savurez aromele roşiilor, a busuiocului şi a brânzei.

Sper să vă placă şi vouă!

Tag-uri: , , , , , , , ,

Comentarii