Paste făcute în casă cu sos de roșii cherry

Pastele sunt una dintre mâncarurile mele preferate (alături de orez), pentru că sunt gustoase, rapid de făcut (dacă scoatem din calcul făcutul pastelor în casă), nu sunt costisitoare și sunt pline de carbohidrați necesari în alergare.

Pastele făcute în casă au o textură aparte față de cele găsite prin magazine, iar dacă vrei le poți colora cum vrei, poți adăuga diverse ierburi aromatice în ele (busuioc, rozmarin, chimen, etc.)

Rețeta asta de paste făcute în casă cu sos de roșii cherry e super ușoară și rapidă și foarte gustoasă, iar roșiile cherry dau o aromă foartă interesantă!

Am avut norocul ca pe lângă pastele care le-am făcut noi în casă să avem și roșii și busuioc din producție proprie, iar asta cred că a dat un plus de savoare rețetei.

Pentru paste:

Griş 1 1/2 cană
Ouă 2 buc
Ulei de măsline 1 lingură
Apă dacă este cazul

Pentru sos:

 2 linguri ulei extra virgin

2 căţei de usturoi, tocaţi
24 frunze (o mână jumate) de busuioc, tăiate subţire
1 ardei iute tocat sau 1/2 linguriţă ardei iute uscat mărunţit
250 gr roşii cherry tăiate cuburi
1/2 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper

Pentru servit:

Caşcaval ras (parmezan)
Ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare

Pastele

  •  Se amestecă grişul cu ouăle şi o lingură de ulei de măsline, se frământă aluatul până când devine uniform şi elastic, se adaugă puţină apă, dacă e nevoie. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se lasă să se odihnească 30 min. la temperatura camerei.
  • Se întinde aluatul cât mai subţire, se lasă încă 10-15 min. să se usuce foaia.
  • Se taie pastele după cum se doreşte (mai subţiri/ mai late).
  • Se fierb pastele al dente.

Sosul de roșii cherry

  • Într-o tigaie largă se pun în uleiul rece ingredientele care dau aroma: busuiocul, piperul şi ardeiul iute. Se dă focul pe mediu şi se gătesc 1-2 minute!
  • Se adugă roşiile şi se amestecă. Se adaugă sare şi piper după gust. Se aduce la fierbere la foc mediu, după care se acoperă tigaia şi se lasă încă 5 min la fiert. Fără să se ia capacul, se scutură tigaia de cateva ori pentru ca să se gătească uniform toate ingredientele.

  • Se amestecă pastele cu sosul fierbinte, se stropeşte cu ulei de măsline şi se adaugă parmezanul ras.

Se halesc cât timp sunt calde și evident că merg super bine cu un vin alb, de preferat demisec!

Mai multe poze găsiți aici.

Tag-uri: , , , , , , , ,

Comentarii