Piuree de conopidă / Supă cremă de conopidă

piure de conopidaConopida nu a fost una din legumele care să mă dea pe spate. Arată interesant, dar pentru mine, nu prea are destul gust. Unde mai pui că peste tot pe unde am mâncat era gătită în 2 variante: salată cu maioneză sau conopidă pane. Și totuși, poate fi foarte bună dacă are parte de ceva condimente așa cum am descoperit la un restaurant unde piureul de conopidă era servit ca și garnitură pentru pește prăjit. Așa că, inspirați de acea rețetă, ne-am apucat de lucru.

Am folosit:

  • 1 conopidă cam de 1 kg
  • unt 100 g
  • ceapă 1 buc mică
  • supă de legume la cub
  • apă
  • sare
  • dafin 2 frunze
  • cuişoare 1 buc
  • nucşoară 1/4 linguriţă

Am tăiat conopida în bucăți și le-am spălat bine.supa crema de conopida

Am călit conopida în unt într-o oală mai înaltă, apoi am adăugat apă cât să o acopere, supa de legume și celelalte îngrediente(mai puțin nucșoara, din care am păstrat jumătate).supa crema de conopida

După ce s-a fiert, am scos-o şi am pasat-o cu mixerul. Am adăugat înapoi câteva linguri din supă ca să se subţieze, am potrivit de sare şi am ornat piureul cu restul de nucşoară.

Dacă după ce s-a pasat conopida se mai adaugă din supa în care a fost fiartă, se obține o supă cremă.supa crema de conopida

Tag-uri: , , , , , , , ,

Comentarii