Placinta cu mere (de post)

Plăcinta asta cu mere, rețetă à la mama, este prăjitura copilăriei.  Ce este diferit față de altele este aluatul, care e un fel de foietaj. Evident că acesta îl preparăm noi și nu cumpărăm din ăla congelat.

Ca și ingrediente, pentru o tavă de aragaz normal :),  e nevoie de:

Aluat foietaj:

Aluat 1:

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apă
  • 19 linguri cu vârf făină

Alaut 2:

  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri făină

Umplutură:

  • mere – 1 kg
  • zahăr – după gust
  • scorțișoară – după gust
  • eventual nucșoară

Prepararea este foarte ușoară:

Se amestecă ingredientele pentru aluat 1, se lasă să se odihnească 10-15 minute.

aluat placinta cu mere

Între timp amestecăm ingredientele pentru aluatul 2 și vom obține o combinație nisipoasă.

Întindem aluatul 1, apoi presărăm peste aluatul 2 și împăturim.

foetaj mere

Impărțim în două acest aluat și astfel obținem două foi.

aluat foetaj

Umplutura este chiar mai simplă:

mere rase

Radem merele, punem zahărul și scorțișoara, amestecăm și stoarcem compoziția înainte de a o pune peste prima foaie in tavă.

placinta cu mere

Acoperim cu a 2-a foaie, pe care o înțepăm cu furculița, să nu se „umfle”.

Dăm la cuptorul încins pentru aproximativ 20 min!

Scoatem din cuptor, lăsăm puțin la răcit, pudrăm cu zahăr pudră și ne punem pe înfulecat.

pofta mare

Poftă’n burtă!

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii