Prăjitură cu coji de mandarine caramelizată

În urma pregătirii sorbetului de mandarine, ne-au rămas o parte din cojile fructelor pe care le-am folosit. De aceea ne-am gândit să încercăm să preparăm cu ele o prajitură în stilul prăjiturii cu mere caramelizate. Astfel, am înlocuit merele cu cojile de mandarine/portocale/clementine şi am urmat aproape aceiaşi paşi pentru a prepara prăjitura. Modificările pe care le-am făcut au fost cu privire la compoziţie.

Ingrediente:

  • 11 mandarine/portocale/clementine
  • 4 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • ghimbir ras după gust
  • pentru caramel: 3-4 linguri de zahăr pline bine

Am topit zahărul într-o oală sau cratiţă şi am întins caramelul pe pereţii vasului folosit prin rotire, apoi am adăugat cojile rămase.

Am bătut ouăle cu zahărul şi scorţişoara până şi-au triplat volumul, după care am adăugat făina, praful de copt (pe care îl puteţi amesteca în prealabil cu făina) şi ghimbirul ras. Pe toate acestea le-am încorporat foarte uşor.  Amestecul astfel obținut l-am turnat peste caramelul şi cojile deja aranjate în oală.  Am introdus vasul la cuptor timp de 30 de minute la 170°C.

Prăjitura păstrează un gust puţin amărui de  la coji, de aceea merge tare bine cu o frişcă preparată din smântănă şi zahăr.

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii