Prăjitură cu mere caramelizată

Merele coapte sunt un deliciu de fiecare dată când le consumăm. M-am gândit că ar fi bine să încerc o prăjitura în care merele să fie de mărime mare, aproape întregi. Căutând, am găsit o rețetă uşoară pe care am încercat-o (după Maya). Rezultatul a fost pe măsură..şi în plus ca de obicei am simţit sa intervin cu încă un ingredient să o facă poate un pic în plus mai savuroasă (ingredientul surpriză am să îl dezvălui mai în jos).

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • elementul surpriză: ghimbir ras după gust :P
  • pentru caramel: 3-4 linguri de zahăr pline bine

La început am curăţat merele şi le-am tăiat în patru fraţi. Apoi am topit zahărul într-o oală sau cratiţă, şi am întins caramelul pe pereţii vasului folosit prin rotire. După întinderea caramelului am aşezat merele pe fundul vasului.

Am bătut ouăle cu zahărul şi scorţişoara până şi-au triplat volumul, după care am adăugat făina, praful de copt (pe care îl puteţi amesteca în prealabil cu făina) şi ghimbirul ras. Pe toate acestea le-am încorporat foarte uşor (eventual puteţi folosi o lopată) conform recomandărilor după reţetă.  Amestecul astfel obtinut l-am turnat peste merele aşezate şi am introdus vasul la cuptor timp de 30 de minute la 170°C.

Maya recomandă să se îmbrace în frişcă, pentru că aceasta va căpăta o aromă excelentă de la caramel sau să fie servit cu o bilă de îngheţată sau cu sos de vanilie.  Eu am ales să rămân la degustarea simplă care m-a încântat în mod deosebit datorită ghimbirului.

Tag-uri: , , , ,

Comentarii