Pui afumat la wok

pui afumat la eok

Eu unul sunt super  fan de carne afumată! Întotdeauna am asociat carnea afumată cu un meșteșug aparte, care nu poate fi stăpânit de oricine! Asta până când am descoperit rețeta pe blogul lui Radu. Deci se poate afuma și la tine în apartament fără să fii cine știe ce meseriaș cu meșteșug moștenit din moși strămoși!

Noi de data asta am afumat pui, dar se poate afuma practic orice îți trece prin minte(avem ciuperci în plan).

De ce este nevoie:

wok, un grătar și multă folie de aluminiu

carne de pui tăiată cubulețe

pentru afumat (combinația poate diferi):

  • o linguriță de zahăr brun
  • 2-3 cuișoare
  • 1-2 bucăți anason stelat
  • o linguriță ceai negru
  • 1-2 buc cardamon sfărâmat
  • o linguriță boabe coriandru
  • o linguriță orez
  • câteva frunze uscate de curry

Am stropit canea de pui cu ulei de măsline, l-am sărat și piperat.

Pe fundul wok-ului am pus folia de aluminiu și am așezat condimentele pe ea.

Deasupra am pus grătarul, pe care am așezat bucățile de carne, în așa fel încât să rămână puțin loc între ele.

Am acoperit cât mai etanș  puiul cu folie de aluminu și am pus capacul peste wok! Am dat primele 2-3 minute focul mai tare, după care am lăsat încă 2 minute la mediu și alte 8-10 minute la foc mic. Am stins focul și am mai lăsat încă 20 minute carnea să ia fum.

Am servit carnea direct așa, cu tăieței de orez. Aceștia i-am preparat simplu, conform indicațiilor de pe ambalaj (i-am lăsat 3-4 minute în apă fierbinte).

Gustul este unul foarte interesant, carnea prinzând aroma condimentelor! Este o rețetă super ușor de făcut și  de efect.

 

Poftă bună!

 

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii