Pui cu lapte de cocos

Acum un  an și  jumătate au fost organizate în Sibiu „Zilele Culturii Cubaneze” sau așa ceva. Din motive pe care nu mi le mai aduc aminte, nu am participant la evenimentele respective, dar m-am ales cu o rețetă la care tot salivam. Principalul impediment pentru punerea ei în practică a fost un ingredient esențial: laptele de cocos, care din păcate la noi în oraș nu se găsea. Însă, lucrurile s-au schimbat anul acesta, așă că visul a devenit realitate.

Rețeta este foarte ușor de făcut și se prepară destul de repede, iar în afară de laptele de cocos restul ingredientelor sunt la îndemână. Laptele de cocos l-am găsit la o promoție la cei de la Lidl (în săptămâna asiatică, se pare că va fi din nou în perioada 23 – 29 Aprilie), dar am văzut și la Kaufland, prețul este de 9 lei per cutia de 400ml. Cu lapte de cocos am mai făcut și Meen Molee.

Ingrediente necesare:

  • 4 bucăți piept de pui file (500 gr.)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 ceapă mare tăiată mărunt
  • 2 ardei grași tăiați  baghete (pentru aspect puteți folosi unul roșu și unul verde)
  • 1 linguriță de usturoi zdrobit și prăjit
  • 1 lingură ulei de măsline pentru prăjit
  • fulgi de ardei iute după gust
  • sare și piper după gust

Tăiem puiul în bucăți mari.

Prăjim usturoiul și-l punem deoparte.

Încingem într-o tigaie mare uleiul,  punem puiul și îl rumenim.

După ce puiul a căpătă o culoare maronie, adăugăm ceapa și ardeiul.

După ce legumele s-au călit, adăugăm conserva de lapte și usturoiul.

Lăsăm încă 5-8 minute pe foc și mutăm totul într-un vas de yena sau o tavă înaltă.

Dăm la cuptorul încins pentru încă 30-45 minute sau până când puiul se rumenește.

L-am servit cu orez cu fructe uscate și ciuperci afumate la wok.

Poftă mare!

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii