Frigărui de piept de pui cu sos indonezian de arahide

piept de pui cu sos indonezian de arahidePieptul de pui la grătar cu sos indonezian de arahide este ceva ce am încercat demult la un restaurant. Mi-a plăcut foarte mult și mi-am spus că am să încerc să fac și eu. Nu are același gust dar a ieșit foarte, foarte bine, așa că voi mai face. Rețeta pe care am folosit-o noi este ușoară, iar ingredientele sunt la îndemână, mai puțin lemongrass căreia nu îi știu încă denumirea în limba româna, dar care poate fi substituită cu puțină coajă de lămâie. Când și dacă voi ajunge în Indonezia, voi face rectificarile necesare la rețetă.

Ingrediente:

  • o caserolă de piept de pui
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 cepe tăiate grosier
  • 1-2 ardei iuți
  • 2 linguri ghimbir rădăcină, ras
  • o lingură de lemongrass, proaspătă sau uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr (brun)
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1/2 cană lapte de cocos
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o lingură sos de soia

Din ardei iuți, sare, piper, ghimbir, zeama de lămâie, usturoi, ceapă am făcut o pastă, cu ajutorul blenderului, apoi am pus-o în tigaie. Când s-a încins bine am adăugat zahărul. Am pus pe rând laptele de cocos, sosul de soia iar la final untul de arahide. Am mai lăsat la foc jumătate de minut (dacă stă mai mult își schimbă consistența adică se taie, se brânzește) și am pus la răcit într-un vas cu apă.pui cu sos indonezian de arahide

Am tăiat pieptul de pui în bucăți de dimensiunea dorită pentru frigărui și l-am pus la marinat. Cred că a stat în el timp de vreo 3 ore (de când am început să ne pregătim de plecare de acasă spre “grătar”, până când cărbunii încinși așteptau să își facă treaba.)

Am pus carnea pe țepușe dar spre ghinionul nostru nu am avut destule țepușe de metal, așa că pentru pui am improvizat din lemn de alun.sos de arahideAm pus carnea l-a foc, pe jar puternic lângă șașlâc (frigărui din carne de porc marinată și ceapă, pentru care, rețeta va urma).sos indonezian de arahide Ca orice frigăruie, am rotit-o de pe o parte pe alta și din când în când am mai pus sos peste carne.

A ieșit un deliciu. Carnea s-a aromat foarte bine,o combinație de picant cu dulce-acrișor și a fost fragedă ca și ficatul de pui.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Comentarii