Rață cu ceapă la cuptor

rata cu ceapaDacă vi se arată vreodată ocazia să vă ofere cineva o rață de casă, în niciun caz să nu refuzați, chiar dacă pe moment nu aveți nici cea mai vagă idee ce veți face cu ea – cu siguranță veți găsi o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

Da, rața am primit-o și noi, dar am zis că este ocazia perfectă să o gătim după cum o face mătușa mea, expertă în ale bucătăriei.

Ingrediente:

  • 1 rață
  • 1,5 kg ceapă (minim)
  • câteva frunze de dafin
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 1 lingură ienibahar
  • sare
  • 1-2 linguri de maioneză (opțional)

rata cu ceapaSe toacă toată ceapa. Da, știu, un adevărat chin, dar merită! Se pregătește rața (se spală și se curăță), se taie în bucăți destul de mari și se pune într-un vas termorezistent în felul următor: un rând de ceapă, un rând de carne, iar un rând de ceapă(numărul de rânduri poate varia in funcție de cantitatea de carne și de vasul aflat la dispoziție). Se asezonează simultan cu sarea, piperul negru, ienibaharul și frunzele de dafin(împărțite proporțional pentru toate rândurile).

rata cu ceapaSe adaugă apă până la nivelul cărnii, se pune capacul și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă pentru cel puțin trei ore(dacă e rață alergată de casă, puneți-o la cuptor și uitați de ea, după cum zicea mătușa mea).

rata cu ceapa

Opțional, cu 10 minute înainte de a scoate rața din cuptor, se poate unge cu 1-2 linguri de maioneză.

Noi am savurat-o cu orez cu chimen. Delicios!

rata cu ceapaPoftă bună!!

Tag-uri: , , , , , , , ,

Comentarii