Sos indian de vinete

Unora  dintre noi le plac foarte mult vinetele, iar alții sunt pasionați de mâncarea indiană! Și fiindcă vinetele sunt de origine indiană, încercăm rețete cât mai de acasă de la ele!

Ca să facem un sos indian de vinete sau chutney de vinete, avem nevoie de:

  • 1 vânătă mare
  • 2 roșii mari
  • 4 ardei  iuți
  • 1 lingură năut din conservă
  • 1 rădăcină de 3 cm de ghimbir tăiată bastonașe
  • 4-6 căței de usturoi
  • frunze de coriandru, frunze de curry,  alune/nuci/migdale, chimen, semințe de muștar, fenicul, curmale
  • sare după gust

Am tăiat legumele cubulețe, am călit puțin vinetele și le-am pus deoparte.

Am încins uleiul într-o tigaie încăpătoare și am pus ghimbirul, usturoiul,  semințele de muștar,  chimenul, nucile și năutul.

Am adăugat roșiile, ardeii iuți, curmalele și frunzele verzi.

După ce s-au înmuiat, am adăugat vinetele și am sotat toată combinația, după care le-am băgat la blender și am potrivit de sare.

Sosul merge foarte bine cu orez simplu. Noi l-am  devorat cu samose!

 

 

Tag-uri: , , , ,

Comentarii