Supă cremă de ciuperci

ceapa-si-ciuperci-taiate

Am trecut zilele trecute pe la aprozarul de la colţ sperând să văd ceva care să mă inspire şi am găsit: ciuperci. Din acelea comestibile de mai multe ori. Aşa că soluţia a fost simplă: supă cremă de ciuperci.

 Cu cât ciupercile sunt mai de calitate, aromate, cu atât supa va fi mai bună, așa că de preferat sunt ciupercile culese și nu cele de cultură.

 Am folosit vreo  800-1000 g de ciuperci, 2-3 cepe, 4-5 căţei de usturoi, 1 litru de supă de vită sau de porc, smântână, crutoane, ulei de măsline, sare, piper, rozmarin, chimen.

Am călit uşor ceapa tocată împreună cu usturoiul tăiat grosier, iar când au început să îşi schimbe culoarea am adăugat ciupercile tăiate bucăţi mari. Le-am lăsat la foc mediu vreo 20 de minute până când a dispărut aproape toată apa lăsată între timp de ciuperci. Am adăugat 1 l de supă – azi s-a intamplat să fie de vită. Am condimentat cu câte o linguriţă de rozmarin şi de chimen zdrobite uşor în mojar, apoi am adăugat sare şi piper. După încă 15-20 de minute am scos într-un vas înalt  2/3 din ciuperci şi puţină supă, le-am pasat cu blenderul apoi le-am pus înapoi în oală şi am adăugat smântâna.

ceapasupa crema de ciupercisupa-de-ciuperci-maruntit

 

Când am servit am pus crutoanele în farfurie. care scot in evidenţă aromele supei.

Crutoanele nu le-am cumpărat, le-am obţinut dintr-o  pâine pe care am făcut-o mai demult. Nu pot spune că pâinea asta a fost cea mai reuşită din câte am făcut, pentru că a avut o coajă tare şi uşor arsă. În schimb crutoanele au fost excelente, tocmai din această cauză: textura şi gustul lor uşor ars au contrastat cu aromele supei.

Opţional, reţeta suportă pătrunjel şi lămâie. Sincer, le-am cumpărat pentru supă odată cu ciupercile, dar am uitat să le adaug. Nu îmi pare rău şi nu cred că am să le adaug nici data viitoare

supa-crema-de-ciuperci-fina

Restul pozelor pe facebook

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii