Tartă cu piersici și sirop de lime

 Tartă cu piersici și sirop de lime
Sezonul piersicilor este aproape de sfârșit și tocmai de aceea ar trebui să-l încheiem cu o prăjitură pe măsură. Nu m-aș fi gândit niciodată că mălaiul poate fi folosit nu numai la prepararea mămăligii, dar și în atâtea alte rețete formidabile. Noi am mai preparat brioșe cu mălai, iar de data aceasta am pregătit o tartă cu piersici și sirop de lime (având în compoziție mălai).

Ingredientele pentru prăjitură:

  • 2 piersici tăiate în felii subțiri
  • 100gr unt
  • 100gr zahăr pudră
  • 100gr migdale fărâmițate
  • 100gr mălai
  • 40gr făină amestecată cu un vârf de linguriță praf de copt
  • zeama de la o lime
  • 2 ouă

Ingredientele pentru sirop:

  • zeama de la 3 lime mici
  • 4 linguri zahăr pudră

Tartă cu piersici și sirop de lime

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se tapeteză cu hârtie de copt o tavă medie (noi am folosit o tavă de Jena, joasă). Se amestecă untul cu zahărul până devine o pastă de culoare bej, se adaugă pe rând ouăle, amestecând continuu, până când prinde consistența unei creme.

Se adaugă în compoziție migdalele, zeama de lime, mălaiul și făina și se omogenizează.

Tartă cu piersici și sirop de limeSe toarnă compoziția în tavă, se nivelează și se aranjează feliile de piersici.

Se introduce în cuptor pentru 30 minute sau până când nu se lipește de lama unui cuțit, iar după ce este gata, se toarnă uniform siropul (se prepară prin fierberea sucului de la cele 3 lime, dizolvând complet zahărul) și se lasă să se răcească în tavă.

Poftă bună!

Tartă cu piersici și sirop de lime

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Comentarii