Tort de clatite cu topping de visine

tort de clatite

Rețeta pentru acest tort inedit și delicios a fost inspirată din caietul de rețete al mamei mele. Ingredientul care ii dă farmec îl reprezintă vișinele, pe care le pune cu grijă în borcane încă din timpul verii, pentru că știe că de fiecare dată ne cucerește cu acest desert. Vișinele în suc propriu se pot înlocui și cu compotul de vișine pe care îl găsim în supermarket-uri. Cu alte fructe nu am încercat, dar dacă o faceți, vă rog sa ne spuneți cum v-a ieșit.

Ingrediente:

2 ouă

1 1/2 căni faină

2 1/2 căni lapte

2 plicuri zahăr vanilat

700gr vișine fără sâmburi

200gr smântână

1 cană zahăr

5 linguri ulei

1 lingură amidon

Ca acest tort sa fie perfect, clătitele trebuie să fie făcute cât mai subțiri, pentru a putea fi rulate cât mai strâns!

Acestea fiind spuse, luăm un vas în care batem bine cele 2 ouă cu pliculețul de zahăr vanilat. Amstecăm făina cu laptele în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe, apoi adaugăm 5 linguri de ulei. În timp ce facem clătitele(la cantitățile precizate la început, ar trebui să iasă aprox. 30 de clătite), punem la scurs vișinele din compot.

blat clatitetort-clatite

În funcție de cât de mare este platoul/ farfuria pe care vom construi piramida, se calculează numărul de clătite (noi am folosit o farfurie rotundă cu diametrul de 25cm și astfel am avut nevoie de 28 clătite), primul strat fiind compus din 7 clătite. Rulajul se face punând uniform un singur rând de vișine, începând din marginea clătitei și presând în așa fel încât la final să nu se desfacă.

Se fac primele 7 clătite, se aliniază uniform și compact și se unge cu crema obținută din amestecarea unei căni de smântâna cu o jumătate de cană de zahăr. Se procedează la fel și pentru următoarele rânduri, punând cu o clătită mai puțin și ungând cu crema de smântână obținută mai devreme.

Pentru ornare facem un topping din lichidul de la vișine: punem la foc mare zeama și adăugăm 1 lingură amidon, 3 linguri de zahăr și fierbem până se îngroașă.

La final, turnăm topping-ul peste tort și punem o vișină în vârf (pentru efect :) ) și..voila!

felie-tort-de-clatitclatite-cu-visn

 

platou-tort-clatitefelie-din-tort

Poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii