Un cheesecake mult asteptat

Cheesecake …cheesecake… în sfârșit l-am șters de pe lista mea de “to do”.

Cred că a trecut un an sau mai bine de când am găsit o rețetă de cheesecake pe care să o însemn și momentul potrivit în care să o prepar. Mă bucur foarte mult când ajung să îndeplinesc ceva din ceea ce mi-am propus mai demult.

Ingredientele pentru o tavă rotundă cu diametru de 22 cm, de preferință cu fund detașabil, sunt:

Pentru blat:

  • 250 grame biscuiți digestivi
  • 50 grame unt
  • 1 lingură zahăr

Pentru umplutură/crema de brânză:

  • 500 grame cremă de brânză sau brânză fină de vaci
  • 250 grame smântână
  • 250 zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură pesmet

Pentru decorat sau topping:

  • folosiți ce vă inspiră – eu am folosit sucul de la compotul de vișine, pe care l-am redus la foc mic,

 cu ceva adaos de zahăr ca să se îngroașe, după care am adăugat și vișinele peste prăjitură.

  • dacă vreți ca prezentarea prăjiturii să fie simplă, presărați scorțisoară, dar nici aceasta nu este obligatorie.

Mod de preparare:

Am sfărâmat biscuiții într-un bol. Am topit untul într-o cratiță mică, am adăugat zahărul iar puțin mai târziu, biscuiții. Am amestecat cât încă erau pe foc pentru ca amestecul să fie cât de cât uniform. Nu trebuie exagerat pentru că nu vrem să obținem un aluat perfect omogen. După ce amestecul s-a răcit și se poate lua în mână, se întinde pe fundul tăvii. Puteți să folosiți o cantitate mai mare de biscuiți  și să realizati o margine și pe pereții tăvii.

Într-un bol am amestecat brânza cu mixerul ca să aibă o consistență fină,vreo 3-4 minute. Se poate folosi și un blender. Am adăugat zahărul, făina, pesmetul și ouăle pe care le-am bătut în avans. La final am adăugat smântâna și am omogenizat totul.

Am turnat compoziția peste blatul de biscuiți și am pus tava la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Se poate coace cu ușa de la cuptor întredeschisă pentru a obține o consistență mai fină a prăjiturii.

M-a încântat tare mult cum a ieșit și cred că data viitoare voi combina cu lămâie și alte fructe. Vă voi ține la curent în legătură cu experiențele următoare.

Să aveți poftă bună și sper să încercați și voi rețeta!

Tag-uri: ,

Comentarii