What Liberty Ate sau despre pasiunea şi dragostea de a găti

Au trecut câteva luni de când am început să lucrez pe partea de gătit şi de food photography.

Nu este uşor să găteşti şi în acelaşi timp să fii responsabil cu fotografia, când ceea ce ai la îndemână este un spaţiu de 2m/2m ..lumina prea puţin bună … timp scurt şi redus… agitaţie în jurul tău…

Este destul de greu să îţi iasă din prima compoziţia, să potriveşti lumina şi să reuşeşti să obţii cadrul cel mai bun.

Dar cu timpul, este adevărat că lucrurile se îmbunătăţesc, începi să înţelegi mai bine lucrurile şi capeţi mai multă experienţă, dar te şi documentezi mai mult.

În spatele unei poze se află multă muncă: de la stabilirea reţetei, cumpărarea ingredientelor, prepararea, pregătirea decorului, aranjarea mâncării, observarea şi potrivirea luminii, fotografierea, ajustarea, adăugarea de elemente compoziţionale până la îmbunătăţirea și procesarea fotografiei.

Ca orice om care doreşte să îşi îmbunătăţească abilităţile în acest domeniu, am început să urmăresc diverşi bloggeri şi site-uri renumite pentru reţete, gătit şi fotografie.

Am rămas impresionată de multe astfel de site-uri de gătit şi bloggeri, care prin munca şi pasiunea lor, au ajuns să realizeze foarte multe pe acest domeniu.

Un astfel de blogger este Gabriela Iancu care m-a impresionat prin naturaleţea şi autenticitatea imaginilor ce indică o mare passiune pentru arta fotografiei, dar şi pentru arta gătitului. Ea se află în spatele site-ului What Liberty Ate pe care îl descrie ”What Liberty Ate is meant to be a Universe of visual experiences, that lead consciously or not, to a contextual positive freedom for sensitive spirit, inducing thus, good feelings.

De asemenea ea este fondatoarea şi realizatoarea publicaţiei online What Liberty Ate, care în prezent a ajuns la numărul 2 ediţia primăvară-vară 2012, reuşind prin această revistă să prezinte pasiunea de a găti atât de natural şi autentic, încât nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de munca ei. Tocmai naturaleţea pozelor m-a atras şi am remarcat-o, şi pe care pot spune ca o apreciez enorm, ea a reuşit astfel să-şi creeze acel stil aparte ce inspiră libertate..

Revista din această ediţie prezintă câteva interviuri cu Aran Goyoaga @canellevanille şi Beatrice Peltre @latartinegourmande, faimoase food blogger(e) internaţionale, dar şi cu Ioana Malancu @ Miss Babacilu, AnaMaria Ciolacu @Just Love Cookin’, Mihaela Pesa Dacălu @de prin lume adunate, Simona Haliga @Alison’s trials, Designist, Irina Voichiţa, Liliana Rusu, Medeea IancuAndreea Mira, care au pregătit răspunsuri la întrebări, reţete minunate, articole, fotografii şi altele.

Aici puteţi citi What Liberty Ate ediţia 2 primăvară-vară.

Sper să vă placă!

Tag-uri: ,

Comentarii